Garanti Bankası (GARAN) Temettü Dağıtacak

Türkiye Garanti Bankası, yatırımcılarına hisse başına net 2,8070910 TL temettü dağıtım kararı aldığını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, brüt temettü hisse başına 3,1190 TL olarak belirlendi, net ise 2,8071 TL olarak dağıtılacak.

Nakit kâr payı ödemesinin başlangıç tarihi 29 Mart 2024 olarak belirlendi. 2023 yılında oluşan vergi sonrası 87,33 milyar TL’lik kârla bankanın ödenmiş sermayesinin %311,90’ına tekabül eden 13,1 milyar TL nakit brüt temettü bedelinin ortaklara dağıtılması genel kurul onayına sunulacak.

Garanti Bankası Temettü Detayları

  • Brüt Temettü: Hisse başına 3,1190 TL
  • Net Temettü: Hisse başına 2,8071 TL
  • Ödeme Başlangıç Tarihi: 29 Mart 2024
  • Toplam Nakit Brüt Temettü: 13,1 milyar TL

Temettü Ne Demek?

Temettü, bir şirketin, kazandığı kârın bir kısmını hissedarlarına nakit veya hisse senedi olarak dağıtmasıdır. Bu dağıtım, şirketlerin finansal sağlığı ve kâr paylaşım politikalarına bağlı olarak yapılır. Yatırımcılar için, düzenli temettü ödemeleri, şirketin kârlılığını ve yatırımın cazibesini gösteren önemli bir faktördür.

Temettünün Önemi Nedir?

Temettü ödemeleri, şirketler için yatırımcı güvenini artıran ve hissedar değerini yansıtan bir araçtır. Özellikle, temettü verimi yüksek olan şirketler, uzun vadeli yatırımcılar için cazip olabilir. Temettü, şirketin kârını paylaşma biçimi olduğu için, düzenli ve sağlıklı temettü ödemeleri yapan şirketler, finansal istikrar ve güçlü kârlılık göstergesi olarak kabul edilir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.