Brisa 2024 Yılında Ne Kadar Temettü Ödeyecek?

Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BRISA), 2024 yılı temettü ödemesi için hisse başına net 3,05 TL ödeme yapacağını açıkladı.

Son 5 yıl içinde dördüncü kez temettü dağıtan Brisa, ortalama olarak kârının %47’sini hissedarlarıyla paylaşma geleneğini sürdürüyor. 2023 yılının 4. çeyreğinde 3,9 milyar TL net dönem kârı elde eden şirket, bu sonuçla geçen yılın aynı dönemine kıyasla %59’luk bir artış kaydetti. Ancak, şirketin satışları geçen yıla oranla %1 düşüşle 26,4 milyar TL olarak gerçekleşti.

BRISA Temettü Ödemesi ve Geçmişi

  • 2024 Temettü Miktarı: Hisse başına net 3,05 TL
  • Ödeme Tarihi: 24 Nisan 2024
  • Hesaplara Yatış Tarihi: 26 Nisan 2024
  • Son 5 Yılda Ortalama Kâr Payı Dağıtım Oranı: %47

Temettü Ne Anlama Geliyor?

Temettü, şirketlerin elde ettiği net kârın bir bölümünün hissedarlarına nakit ya da hisse senedi olarak dağıtılması işlemidir. Şirketlerin temettü politikaları, kârlılıkları ve dağıtılabilir kâr miktarlarına göre değişiklik gösterebilir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.