ENKAI Temettü Ödemesi Yapacak (3 Ocak 2024)

3 Ocak 2024’te Enka İnşaat (ENKAI) yüzde 1,32 oranında temettü ödemesi yapacak. Yapılacak temettü ödemesine, 2024 yılında açıklanacak temettü ödemesinin avansı olarak 8 Kasım 2023 tarihinde karar verildi.

2024 yılının ilk temettü ödemesi olarak hesaplara yatacak olan bu temettü T+2 gününde bakiyelere yansıyacak. Hisse başına 0,50 TL brüt, 0,45 TL net olarak ödenecek. Kar payı alabilmek için 2 Ocak 2024 tarihi gün sonu kapanışı itibariyle hisse senetlerinizin elinizde bulunması gerekiyor.

Bu temettüyle beraber ENKAI 2023 yılında elde ettiği kardan ikinci kez kar payı ödemesi yapmış olacak. Daha önce 12 Nisan 2023’te de hisse başına 0,33 lira ile yüzde 1,03 oranında kar payı dağıtmıştı.

Temettü ile ilgili tüm sorularınız için Temettü Nedir ana sayfamıza bakabilirsiniz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.